Българската легенда на световния футбол и Барселона Христо Стоичков нападна остро световния шампион с Франция Усман Дембеле, който отказа да подпише нов договор с каталунците и от клуба го призоваха да напусне веднага.

"Така и не разбра какво е Барса. Ако не искаш да бъдеш в Барселона, поне не петни емблемата. Свали фланелката и кажи "господа, тръгвам си". Много ти благодаря затова, че заблуждаваш хората, че знаеш как да играеш футбол. Казвам ти го, защото и аз съм играл на тази позиция. Господин Лапорта, отворете вратата и го пуснете да си ходи. Такива хора, които не усещат какво е чувството да защитаваш тези цветове, трябва да си тръгнат", сподели Стоичков по актуалната тема в Барса.

"Аплодирам Шави, че не го включи в групата, защото тази съблекалня заслужава уважение. Със 121-годишната си история нашият клуб и нашата емблема заслужават уважение. Аз дойдох като чужденец, но знаех какво е Барселона. Кои са Кубала, Караско, Линекер, Бакеро, Салинас... Познавах историята", добави Камата в коментар за телевизията, в която работи.