Испанският гранд Барселона и най-скъпият футболист в историята на клуба Усман Дембеле се разделят. Това стана ясно след изявление на футболния директор на каталунците Матеу Алемани, който ядосан обяви пред медиите, че Дембеле и агентите му са били информирани, че трябва да напуснат Барселона възможно най-скоро.

Французинът вкара 31 гола за четири години и половина, а честите му контузии (пропусна 102 от възможни 231 мача) го превърнаха в един от големите трансферни разочарования в историята на клуба.

Сега вариантите пред Барса и Дембеле са три:

Първият е да бъде продаден спешно на по-ниска цена в близките 10 дни, като сериозен интерес вече има от Манчестър Юнайтед.

Вторият - да се раздели с Барса в близките дни по взаимно съгласие, като клубът спести парите от заплатата му за нов трансфер. В Испания упорито говорят, че грандът преговаря за завръщането на Адама Траоре от Улвърхямптън.

Третият вариант ще е най-болезнен за двете страни. Дембеле остава до лятото, без да играе, а само ще тренира с отбора, докато клубът му плаща цялата заплата.