Легендарният Христо Стоичков посети деца лишени от родителски грижи в учебен център в Ростов. Както е известно, Камата от вчера е на посещение в руския град, като се очаква да няколко дни да стане спортен директор в клуба. Ицо първо ще има среща с местната управа, както и разговори за бъдещето на юношеския футбол в региона. Заедно с българина на посещението при децата беше генералният директор на Ростов Юрий Белоус. В руската преса се съобщава, че във въпросния Детски дом №1 в Ростов се нарушават правата на детето и са установени редица нарушения. "Няма топла вода, има насилие между учениците, а травмите са всекидневие", пише руското издание "Аргументи и факти".

“Децата не вярваха, че при тях ще дойде Стоичков. Новината за пристигането на легендата на Барселона и България се разпространи бързо, но никой не мислеше, че е възможно това да се случи. Когато в стаята влезе футболната звезда децата останаха с отворени уста. Последваха аплодисменти”, пише в официалния сайт на Ростов.

“Да бъдеш футболист е много трудна и упорита работа. Това не е само на терена, трябва да залягате над уроците в училище”, заяви Стоичков. Едно от любопитните деца попита Камата, срещу кого му е било най-трудно на терена. “Срещу Паоло Малдини”, отвърна Ицо след кратко замисляне.

След още въпроси Стоичков връчи на децата подаръци. Всеки ученик получи най-важното - мечтано ръкостискане със световноизвестния футболист. Посещението завърши с обща снимка, която със сигурност ще намери достойно място в албумчетата на всяко дете./БЛИЦ

10.jpg

11.jpg

12_2.jpg

9_1.jpg