Легендата на българския футбол Христо Стоичков може да продължи треньорската си кариера в Африка, въпреки че има информации, че може да поеме “Ботев” (Пловдив).
 
Камата е сред вариантите, от които се избира треньор на алжирския МК Алжер. В момента начело на отбора е швейцарецът Ален Гайгер, но ръководството на клуба вече търси негов заместник.
 
Вариантите са Христо Стоичков, босненецът Фарук Хаджибегич, французите Франк Дюма и Робер Нузаре, както и бившият селекционер на националния отбор на Тунис Набил Маалул.
 
Вече се провеждат разговори с кандидатите. Счита се, че изборът за нов треньор на МК Алжер (Мулудия Клуб Алжер) ще бъде направен до края на седмицата. Самият Христо Стоичков през тази седмица обяви, че няма да поема отбор до края на годината.
 
От друга страна стана ясно, че на 17 ноември няма да присъства на сбирката на бившите си съотборници от националния отбор по случай 20 години от успеха на “Парк де Пренс” заради пътуване в чужбина.
 
Стоичков вече има треньорски опит в Африка. През сезон 2009-10 той беше начело на Мамелоди Съндаунс от ЮАР. Като треньор до момента е бил начело и на националния отбор на България, испанския Селта и Литекс, а през това лято за кратко беше наставник на ЦСКА.

След изиграването на 11 кръга МК Алжер в момента заема седмо място в класирането със 17 точки - 5 победи, 2 равенства и 4 загуби. Най-известното име в състава е алжирският национал Хабиб Белаид, който направи име като футболист на Страсбург и Айнтрахт (Франкфурт). Той играе за всички юношенски и младежки формации на Франция, но предпочита представителния тим на Алжир.