Христо Стоичков изрази мнение, че не бива да сравняваме Лионел Меси и Ламин Ямал. Легендата на българския футбол и Барселона даде интервю за каталунското издание Sport. 

"Когато преследваш мечтите си, те винаги могат да се сбъднат. Ламин Ямал е момче, което прекрасно знае, че това е големият му шанс, въпреки крехката му възраст. Той е дисциплинирано момче, жертва се много през 90-те минути и когато треньорът го смени, не се сърди. Нико Уилямс е същият, той става все по-добър с всеки изминал ден, нанася много щети на контраатака. А Мората, за какво да говорим? Той е човек, който е изстрадал много, никой не може да обясни как можеш да критикуваш опорната точка на този отбор. Освен това той работи усилено за националния си отбор. В полуфиналите, при головете на Олмо или Ламин, никой не говори за Мората. Той привлича вниманието на двама или трима защитници, оставя пространства... той е централен нападател, който вече не съществува... той работи здраво, жертва се много и наистина не разбирам как беше критикуван толкова много", коментира Стоичков.

"Нека не ги сравняваме. Никога не съм обичал да сравнявам, всеки е такъв, какъвто е, и се надявам Ламин да продължи с този ритъм на саможертви, на качество, да продължи да работи. Затова вкарва голове за Барселона и Испания. Той е момче, което трябва да пазим, да не го поставяме твърде високо, защото тогава е много лесно да падне. Аз съм за това да го предпазваме, трябва да му дадем времето, от което се нуждае, и когато направи добра серия, ще можем да кажем", добави легендата на българския футбол.

Стоичков подчерта, че Испания има страхотен отбор с голямо бъдеще. "Вече казах, че Испания ще спечели европейското първенство, а през 2026 г. ще спечели Световното. Това е страхотен отбор и има голямо бъдеще. Много се радвам за Луис де ла Фуенте. С него ни свързва голямо приятелство, той е изстрадал много. Той е много добър треньор. Радвам се, че след толкова много критики успя да изведе Испания до титлата", каза Стоичков за триумфа на "Ла Фурия" на Евро 2024.

"Той е много нормален, много скромен човек, знае откъде идва и още когато беше играч, а и аз съм играл с него, си мислеше, че един ден ще стане треньор. Имал е за пример Клементе, после Луис Арагонес, Дел Боске... треньори с много опит. Говореше с всички тях, с много смирение, и затова изведе този национален отбор до финала и до титлата", каза oще Камата за Луис де ла Фуенте.

"Испания заслужаваше да бъде на финала и да го спечели, заради начина, по който игра, както и заради това, че играчите успяха да разберат посланието на треньора си. От основно значение беше, че Луис де ла Фуенте е работил с тях дълго време на ниво U19 и U21. Той ги познава и от този съюз направи отбора по-силен. С ветерани, дългогодишни играчи и с най-добрия играч на това европейско първенство, който за мен беше Родри", добави бившият играч на Барселона.

"Родри наистина е човек с голяма индивидуалност, лидер на лидерите, задава тона в мача, а това означава, че имате фундаментална база. Карвахал също е от ключово значение в този национален отбор. И никой не очакваше левия бек, който лети, Кукурея. Полузащитата беше много динамична. Отпред, какво да кажем, "Левачката, тате, никога не прощава", каза още Стоичков.