Легендата на световния футбол и Барселона Христо Стоичков прие поканата на клуба и връчи "Златната топка" на най-добрата футболистка в света Алексия Путеяс и трофея "Копа" на най-добрия млад играч в света Педри, пише "Труд".

Церемонията на стадион "Камп Ноу" се състоя пред хиляди фенове преди двубоя на мъжете Барселона - Бетис, а Ицо бе официален гост на събитието. Той бе поканен като човека, донесъл първата "Златна топка" за каталунците през 1994 г. и част от великия "Дрийм тийм" на Йохан Кройф. 

Пред клубната телевизия Barça TV Ицо обяви: „Това е много важно за клуба, за Каталуня... и със сигурност няма да е последната "Златна топка“. И други момичета ще я спечелят. Клубът продължава да бъде еталон.". Българинът си спомни за своето отличие и говори за това, което Йохан Кройф му казал тогава: "Един ден той ми каза: "Ще работя с теб, докато спечелиш "Златната топка". И в деня, когато отидохме в Париж, на следващия ден ми каза да се събудя. Оттогава нататък останах сам. Той говореше като баща, който знае, че полага усилия всеки ден, за спечеля отличието. Винаги ще остане в историята Йохан, който работи с мен, за да спечеля "Златната топка".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Имах късмета да имам в живота си Йохан Кройф и толкова много други, които вече ги няма. Когато пристигнах, бях на 23 години, първите месеци бяха трудни поради езика и адаптацията. Имаме млад отбор, който за година или година и половина може да даде много, стъпка по стъпка, без да му се оказва натиск, в следващите 7 или 8 години можем да имаме много голям екип, но да не ги изгаряме, което е много лесно. Можем да имаме страхотен отбор, но това отнема време." 

Самата Алексия Путеяс добави: „Онзи ден го казах, нашата цел е да спечелим всички титли и работим за това. Индивидуалните трофеи са следствие от колективните успехи, въпреки че съм наясно, че най-добрите в света са в Барса." 

Педри няма да играе в мача с Бетис поради контузия и получи трофея Копа, а днес го показа и на феновете на Камп Ноу, след като го получи от Христо Стоичков.