Легендарният Христо Стоичков продължава с изцепките си в ЮАР, където води местния Мамелъди Съндаунс. Българският треньор и отборът се представят блестящо в последните няколко мача и са с реален шанс за титлата. Камата обаче нападна шефовете на футболната лига заради сгъстения цикъл от мачове, които са принудени да изиграят футболистите на Мамелъди.

“Играл съм в Европа в продължение на 20 години и никога в моята кариера не се е случвало подобно нещо. Това са прекалено много мачове, играчите са изтощени. Хората, които управляват футбола, не мислят за това, те проявяват неуважение към клубовете, футболистите и феновете. Трябва да изиграем 3 мача за една седмица”, проплака Стоичков.

Мамелъди игра вчера с Мирицбург и победи с 1:0. На тима предстои гостуване на един от силните отбори Кайзер Чийфс в събота, след това във вторник трябва да гостуват отново - на лидера Суперспорт Юнайтед. Именно от последните два мача преди паузата в шампионата ще се реши до голяма степен титлата в първенството на ЮАР.

Лидер е Суперспорт с 44 точки от 22 мача, Мамелъди е на второ място с 38 точки, но мач по-малко и при победа в прекия двубой, ще настигне водача в таблицата./БЛИЦ