Сток Сити излъга Уест Хям и след успех с 2:1 на своя "Британия Стейдиъм" се класира за полуфиналите на ФА Къп. Роберт Хут и Дани Хигинботъм вкараха за “грънчарите”, а Фредерик Пикион бе точен за “чуковете”. Мачът ще бъде запомнен и със слабото съдийство на Майк Джоунс, който направи грешки във вреда на двата тима.

Домакините започнаха с желание и в 12-ата минута Роберт Хут засече хвърлена от тъч топка и откри резултата. В 30-ата минута Томас Хицълшпергер изведе Фредерик Пикион, който прехвърли Сьоренсен и изравни – 1:1. Пикион се контузи при изпълнението и напусна принудително терена, като бе заменен от Спектър.

Веднага след почивката само съдията видя дузпа в полза на домакините след нарушение на Скот Паркър срещу Етерингтън. Робърт Грийн обаче спаси удара на Етерингтън.

В 63-ата минута Хигинботъм изведе Сток напред в резултата след гол от пряк свободен удар. Той изненада Грийн, който не успя да се намеси добре. Уест Хям отговори с опасен шут на Обиня, но Сьоренсен се намеси добре, след което спаси изстрел на Роби Кийн.

В оставащите минути “чуковете” имаха две претенции за дузпи, а Матю Ъпсън удари греда. Карлтън Коул направи пропуск малко преди края.

Сток Сити ще играе на полуфиналите за ФА Къп за първи път от 1972 година. Тази фаза на турнира вече достигнаха Манчестър Юнайтед и Болтън. По-късно днес е последният четвъртфинал между Манчестър Сити и Рединг./БЛИЦ

АНГЛИЯ, ФА КЪП, 1/4-ФИНАЛИ
От 12 март (събота)
0:1 Йохан Елмандер (21), 1:1 Камерън Джером (38), 1:2 Кевин Дейвис (66), 2:2 Кевин Филипс (80), 2:3 Чун Йон Ли (90)
1:0 Фабио да Силва (28), 2:0 Уейн Рууни (49) 
 
На 13 март (неделя)
Сток Сити – Уест Хям 2:1
1:0 Роберт Хут (12), 1:1 Фредерик Пикион (30), 2:1 Дани Хигинботъм (63)
 
18:45 часа Манчестър Сити – Рединг (Диема)
Баланс: 4 мача, 2 победи да Манчестър Сити, 2 равенства