Кметството на бразилския град Рио де Жанейро, един от най-засегнатите от пандемията от коронавируса, разреши присъствието на публика на "Маракана" за финала на Копа Америка. Бразилия и Аржентина ще си оспорват трофея, а феновете могат да напълнят 10% от капацитета на стадиона или 7800 зрители.

Бразилия прие да бъде домакин на турнира две седмици преди старта на турнира след отказите на Колумбия и Аржентина, а надпреварата трябваше да се играе изцяло пред празни трибуни. Кметството на Рио де Жанейро обаче взе решение да допусне зрители по трибуните за финала, след като "организаторите представиха протоколи, за да запазят здравето на всички замесени".

Феновете трябва да представят отрицателен тест за COVID-19, за да се сдобият с билет за финала, а на трибуните пък трябва да се спазва дистанция от 2 метра между хората.

Клубните състезания в Бразилия се провеждат при закрити врати от началото на епидемията, но финалът на Копа Либертадорес през януари се игра пред 5000 зрители. Рио де Жанейро пък е регистрирал повече от 372 000 случая на заразени и 29 000 жертви на COVID-19, което е коефициент на смъртност от 432 на 100 000 жители, почти два пъти повече от средното за страната.