Кирил Десподов стана шампион на Гърция с ПАОК, който спечели с 2:1 дербито на Солун при визитата си на Арис в мач от последния кръг на Суперлигата.

ПАОК поведе след половин час игра, когато Андрия Живкович изведе Брандън Томас, който прати топката в противниковата врата.

Второто полувреме започна мечтано за домакините, които стигнаха до изравнителен гол в 47-ата минута, когато точен бе Лорен Морон след подаване на Моузес Одубайо.

ПАОК се нуждаеше от четвърт час да се отърси и в 62-рата минута отново поведе. Реализиралият първото попадение Томас намери Тайсон, който отбеляза за 1:2. Четири минути след това Кирил Десподов замени именно Тайсон.

В 78-ата минута ПАОК остана с 10 души след втори жълт картон на Йоанис Михалидис. Въпреки численото превъзходство, Арис не успя да изравни, а ПАОК стана шампион на Гърция за първи път от 2019-а година и общо за четвърти в историята.

С успеха ПАОК събра 80 точки на върха в крайното класиране, на две пред АЕК Атина, който спечели безпроблемно своя мач с 3:0 у дома срещу Ламия.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!