Българският национал Георги Пеев направи страхотно завръщане на футболния терен. Халфът донесе победата на Амкар с 1:0 над Ростов в мач от 19-ия кръг на Висшата лига. Пеев пропусна последните 6 двубоя на тима си, тъй като се възстановяваше от контузия.

Днес той започна титуляр в домакинството на Ростов, а на терена бяха още трима българи. За домакините мача стартираха Захари Сираков (играл цял мач) и Мартин Кушев (играл до 49-ата минута), а за гостите за пръв път място в стартовия състав намери Чавдар Янков. Българският национал е под наем в Ростов от украинския Металург (Донецк). Преди седмица Янков дебютира в руската Висша лига, като се появи като резерва при равенството 1:1 със Спартак (Налчик). В днешното гостуване в Перм той бе титуляр и престоя на терена 69 минути.

Единственото попадение в мача реализира Пеев в 24-ата минута, донасяйки трите точки на Амкар с топовен изстрел. За българския халф това бе трето попадение за този сезон в Русия, като той е играл в 13 от мачовете на тима от Перм.

Както е известно, 31-годишният халф е сред повиканите от националния селекционер на България Станимир Стоилов за гостуването на Англия и домакинството на Черна гора на 7 септември. На 3-и (петък) "трикольорите" стартират евроквалификациите с мач на "Уембли".

С прибавените три точки Амкар събра 18 и заема 14-ото място във временното класиране на елита в Русия. С по-малко точки са само Сибир и Криля Советов - по 12. Ростов е пети с 29 точки, а лидерът Зенит има 40. /БЛИЦ