Страшна война се очертава във футбола. Поредният хаос е на път да се заформи заради бунта на европейските грандове. Това стана ясно от официално изявление на Асоциацията на европейските клубове. Недоволството е свързано с желанието на ФИФА да провежда световните първенства на всеки две години.

„Клубовете са основата на всичко във футбола и нашата дума трябва да бъде чута. Ние сме тези, които инвестираме в играчите, които феновете след това обичат да гледат. Когато обаче става дума за важни решения във футбола, никой не ни пита за нищо. ФИФА прави каквото си иска. Ясно е, че световните първенства през две години ще създадат огромни проблеми на клубовете“, обявиха от ЕАК.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Европейската асоциация на клубовете подкрепи УЕФА, която също се противопостави на плановете на ФИФА. Южноамериканската футболна конфедерация КОНМЕБОЛ също не желае провеждането на световните първенства през две години. ФИФА обаче се радва на подкрепата на азиатската конфедерация АФК.

„ФИФА започна своята кампания изключително агресивно, без да проведе консултации с клубовете. Това е неприемливо, а самото предложение е деструктивно и ще разруши футбола. ЕАК е против предложението, тъй като ще застраши съществуването на клубовете и клубните надпревари“, пише още в официалното изявление на Европейската асоциация на клубовете.