Страшна трагедия разтърси чешкия футбол. Бившият играч на местите Спарта (Прага), Марила (Прибрам) и Хмел (Бълсани) Павел Пергъл се е обесил в германския град Магдебург.

Според информациите от Чехия 40-годишният Пергъл е посегнал на живота си заради семейните проблеми, които имал със своята приятелка. Само преди година двамата са били на върха на щастието след раждането на дъщеря им.

За последно Пергъл беше част от швейцарския Хур, но след това прекрати кариерата си. Най-успешните му години като футболист са в периода 2003-07, когато печели две шампионски титли със Спарта (Прага). В чужбина е играл за Динамо (Дрезден), Престън, АЕК Ларнака, в Израел и Швейцария.

Това е третото самоубийство на бивш футболист, което разтърсва Чехия през последната година. В края на април 2017 година бившият национал Франтишек Райторал посегна на живота си, а месец по-късно беше последван и от игралия в Левски Давид Бистрон. И двамата се обесиха.

Също през месец май 2017 година се обеси и бившият футболист на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) Стефан Лулчев. На 10 ноември 2009 година бившият германски национален вратар Роберт Енке се самоуби, хвърляйки се под влак.