Интересен коментар направи бившият футболист на Атлетико Мадрид Киърън Трипиър за испанците минути преди началото на реванша срещу Манчестър Сити от четвъртфиналите в Шампионската лига в сряда. Англичанинът беше гост в студиото на “Би Ти Спорт”, където се отличи с перфектна прогноза за това какво вероятно ще се случи на “Уанда Метрополитано”.

Той конкретно посочи Стефан Савич като футболиста, който ще е в центъра на събитията, ако има скандали. Отделно Трипиър не сгреши и в прогнозата си за поведението на треньора Диего Симеоне.

“Срещу водещите отбори трябва да си настроен по-дефанзивно - коментира настоящият бранител на Нюкасъл - Когато излизахме срещу Ливърпул или Челси, Чоло ни казваше да се държим провокативно срещу играчите на съперника и да се опитваме по всякакъв начин да ги ядосаме. Целта е да дразним противника.

Още от първата минута Симеоне ще започне да настоява от рефера да показва жълти картони на съперника, а неговите състезатели ще провокират. Треньорът иска от своите да обграждат арбитъра. Савич ще е голямата фигура, той ще дразни съперниците най-много.”

Всичко това се превърна в реалност в последвалия мач в Мадрид. Савич непрестанно се заяждаше и налиташе на играчите на Манчестър Сити, съотборниците му също бяха доста активни в провокациите, а край тъча Диего Симеоне не спря да крещи. В края на срещата пък Савич почти се сби с част от англичаните, а напрежението се пренесе и в тунела на път за съблекалните.

В крайна сметка Атлетико отпадна, защото двубоят завърши 0:0, а седмица по-рано “гражданите” бяха спечелили с 1:0.