Победният за Англия финал на европейското първенство за жени, спечелен с 2:1 над Германия след продължения, донесе огромна радост на Острова, докато немските футболистки потънаха в сълзи.

Една от английските националки обаче имаше много трудна задача. Тя трябваше да се разкъсва между личното си щастие и утешаването на своето гадже за претърпяната загуба.

Защитничката на Челси Джес Картър, която остана на пейката през целия мач, има интимна връзка с резервната вратарка на Германия Ан-Катрин Бергер. Картър игра 17 минути на европейското първенство при победата с 5:0 над Северна Ирландия, докато Бергер не записа нито една игрова минута на шампионата.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

31-годишната германка и седем години по-младата англичанка се запознават през 2018 г., когато двете започват да играят заедно за английския Бирмингам. Връзката им обаче започва година по-късно, когато стават съотборнички в Челси.

Ан-Катрин Бергер през 2017 г. беше диагностицирана с рак на гърлото, но успя да се пребори с болестта след проведена химиотерапия. Интересното е, че тя можеше да бъде сред ликуващите на „Уембли“ в неделя вечерта.

Заради дългия си престоя в английския футбол, вратарката имаше предложение да вземе поданство от предишния селекционер на „лъвиците“ Фил Невил. Това беше отлична оценка на факта, че Бергер от години е най-добрата вратарка в английския шампионат. Тя обаче предпочете да с Германия да атакува деветата европейска титла на страната в европейския футбол.

През декември 2021 г. Джес Картър за първи път говори открито за връзката си Ан-Катрин Бергер. Изявлението ѝ беше част от кампанията за подкрепа на гейовете в спорта. Английската националка признава, че връзките с партньор от същия пол може да са голяма трудност за известните спортисти.

„Когато си известен, много хора те разпознават, следят всичките ти изяви, за тях си образец на поведение и се сравняват с теб. Ако се окаже, че си гей, това може не само да отдръпне феновете, но и да ги настои срещу теб. Именно това вероятно е причината известни спортисти да не признават своята хомосексуалност“, твърди Картър.