Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Феновете на Атлетико (Мадрид) предизвикаха страховити безредици в испанската столица след триумфа в турнира Лига Европа. Снощи "дюшекчиите" победиха с класическото 3:0 Атлетик (Билбао) в изцяло испанския финал, състоял се на "Арена Национал" в Букурещ. И докато в Румъния нямаше големи ексцесии, то в Мадрид се случиха доста грозни сцени, най-вече след полунощ.
8_1.jpg
Разгорещените ултраси на Атлетико (Мадрид) трошиха наред, опожаряваха и се биха с полицаи. Равносметката от лудия екшън е около 35 пострадали, от които над 10 са полицаи. Някои от служителите на реда са били откарани по спешност в близки болници.

Медиите в Испания информират, че 13 фенове на "дюшекчиите" са арестувани след безредиците, предизвикани от самите тях в центъра на Мадрид.

Горещата точка беше фонтанът на Нептун. Веднага след приключването на финала напрежението между фенове и полицейските служители започнало да нараства заради опитите на привържениците да нарушат полицейския кръг около централния площад в Мадрид. Набързо страстите успяват да вземат връх, което води до редица сблъсъци между фенове и униформени, като е имало и стрелба с гумени куршуми по развилнелите се привърженици на "дюшекчиите".

Големите празненства на "Нептуно" са тази вечер. Футболистите на Диего Симеоне се завръщат днес в Мадрид. Очаква се купата да бъде представена от играчите на площад "Нептуно", където по традиция "дюшекчиите" празнуват успехите си.