Новото попълнение на Манчестър Сити Рахим Стърлинг даде първото си интервю като футболист на "гражданите" пред официалния сайт на клуба. В него 20-годишният бивш халф на Ливърпул изразява удовлетворението си, че трансферната сага е приключила и демонстрира нетърпението си да започне тренировки с новия отбор. Припомняме, че Стърлинг счупи трансферния рекорд за английски футболист, след като Сити брои за него 49 милиона паунда.

"Страхотен ден за мен и семейството ми. Изпълнен съм с толкова положителни емоции. Джо Харт ми каза, че Манчестър Сити е отбор от класа и има страхотни фенове. Искам да благодаря на много хора. На първо място на Рафаел Бенитес, който ме взе в Ливърпул, когато бях едва 15-годишен. Благодаря и на Брендън Роджърс, който ми отвори вратата за големия футбол", заяви Стърлинг.

"Идвам в отбор, който има играчи от световна класа. Съставът е способен да печели трофеи всяка година", коментира английският национал.

"Радвам се, че всичко приключи и вече нямам търпение да отида на треноравка. Чувствам се много щастлив", добави Рахим Стърлинг.