Словашкият съдия Иван Кружяк получи наряд от УЕФА за дебютния мач на Лудогорец в Лига Европа. Шампионите за втора година участват в евротурнирите, но до сега играеха само в Шампионската лига. В четвъртък тимът от Разград гостува на ПСВ Айндховен в мач от Група „В“ на груповата фаза на Лига Европа.
 
Крилото на Лудогорец Иван Стоянов е познат на 29-годишния словашки рефер. Кружяк беше рефер на мача между Алания (Владикавказ) и Актобе (1:1) на 28 юли 2011 г. Тогава Иван Стоянов влезе в игра като резерва в 80-ата минута на мястото на Арсен Хубулов.
 
Словакът минава за строг съдия и показва средно по 6 жълти картона на мач. Той обаче рядко гони играчи от терена. 17 март тази година бившият национал Живко Миланов получи червен картон от Кружияк, който беше поканен да ръководи двубоя от румънското първенство между Стяуа и Васлуй (1:0).
 
Върхът в досегашната кариера на Иван Кружяк може да се приеме световната квалификация на „Уембли“ между Англия и Молдова, спечелена от „трите лъва“ с 4:0. Той беше съдия на финала на европейското първенство до 17 г. през 2012 г., когато Холандия победи Германия след дузпи.