Стяуа загря за Лудогорец с впечатляваща победа с 6:0 над Пандури в мач от румънското първенство. Както е известно, "стелистите" приемат разградчани във вторник от 21:45 часа в първа среща от плейфа за влизане в групите на Шампионската лига. В лагера на Лудогорец обаче едва ли са спокойни след гръмкия успех на съперника тази вечер. Още по-впечатляващото е, че и шестте гола бяха реализира от един играч - Клаудиу Кешеру.

27-годишният голмайстор се развихри срещу Пандури и стори нещо запомнящо се. Кешеру вкара по 3 гола в двете полувремена, като в рамките само на 3 минути преди почивката направи 3:0. Второто попадение беше от дузпа, а веднага след подновяването на играта от центъра таранът отново опъна мрежата на гостите, което се повтори три пъти и през вторите 45 минути. Това бе четвърта шампионатна победа от 4 мача за Стяуа в Румъния.

Двубоят с Пандури се игра пред празни трибуни заради наказание, а треньорът Константин Гълка излезе предимно с резерви, за да запази основни играчи за сблъсъка с Лудогорец.

Дебют за Стяуа тази вечер записа бившият защитник на "Ботев" (Пловдив) Сърджан Лукин. Той направи асистенциите за първия и за последния гол на Кешеру. С шестте попадения пък таранът направи заявка за титулярното място във вторник.

Стартовият състав на Стяуа от мача с Пандури:
Арлаускис, Лукин, Варела, Филип, Тоска, Бреевелд, Санмартеан, Препелица, Неагу, Първулеску, Кешеру





steaua_6.jpg


Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите