Уругвайският национал и нападател Луис Суарес може дадебютира, а бразилският национал Неймар да се завърне в игра за Барселона тази вечер срещу мексиканския Леон в мач от приятелския турнир за купата "Жоан Гампер" от 21:30 часа българско време.

Суарес, който всъщност е наказан до 25 октомври, може да участва в тренировките на каталунците, както и в приятелски срещи. Треньорът Луис Енрике пък обеща на нападателя, за който бяха платени 75 милиона евро на Ливърпул, че ще го пусне в игра срещу Леон.

„С удоволствие ще му дам няколко минути като награда за работата, която сам е свършил до този момент”, сподели Луис Енрике преди мача с Леон.

Неймар пък е напълно готов за игра, след като беше възстановен от травма в гърба, обявиха от медицинският щаб на Барселона. Той получи контузията по време на победата на Бразилия с 2:1 срещу Колумбия на четвъртфиналите на световното първенство. Неймар ще има възможност да стъпи на терена още днес и да заформи нападателно трио с Лионел Меси и Луис Суарес.

Шави също е в групата на каталунците, а на вратата със сигурност ще е чилийският национал Клаудио Браво, след като другото ново попълнение Марк-Андре тер Щеген е аут за три седмици заради контузия.