Нападателят на Барселона Луис Суарес дочака дебюта си за каталунците и днес от 19:00 часа трябва да излезе на терена в дербито с Реал (Мадрид).
 
Уругваецът бе наказан за 4 месеца заради това, че ухапа италианеца Джорджо Киелини в двубоя им от Мондиала в Бразилия. Суарес говори за периода на наказание и обясни проявата си.
 
"Извън това, което направих на терена, мога да се определя като тих и спокоен човек. Добър съпруг и баща. Не знам защо хората ме изкараха толкова лош. Ухапването не е по-тежко провинение от други на футболния терен. Някои чупят крака и глави. Вече казах много пъти, че повече няма да хапя. Бях провокиран, но разбрах, че това не е начинът", заяви Суарес пред "Гардиън".
 
Той коментира и расистките обвинения от периода му в Ливърпул, когато бе обвинен в подобни прояви от защитника на Манчестър Юнайтед Патрис Евра.
 
"Това бе случай - моята дума срещу неговата. Много ме боли, че ме помислиха за расист, а никой не го доказа. И майка ми е била обиждана хиляди пъти, но няма какво да направя. Това са неща, които се случват всеки ден във футбола", заяви уругваецът.