Уругвайският нападател на Ливърпул Луис Суарес призна, че иска да напусне клуба. Той свика специална пресконференция, на която разкри желанието си. Сериозен интерес към него има от Реал (Мадрид), но сегашния му клуб държи да получи 40 млн. паунда за правата му.

“Не става дума за пари. Ако те бяха водещото отдавна да съм си тръгнал от Ливърпул. Има други причини. Приоритетите ми са различни. Най-важното за мен е семейството ми, а тук нямам спокойствие. Медиите постоянно уронват имиджа ми. От самото начало следят всяка моя стъпка. Не мога да отида на пазар, да си окося ливадата, без да ме снимат. Знам, че е нормално пресата да те следи, но това е прекалено. Всички глупави неща, които казаха за мен, всички снимки, всички обиди и така нататък. Това се случваше всеки ден и никой от вестниците не ме подкрепи. Те говореха как съм номиниран за най-добър играч в Англия, но аз знаех, че няма да взема наградата. Знаех заради начина, по който се отнесоха с мен. А капката, която преля чашата, бе моя грешка. Приемам вината си, но английската преса отиде твърде далеч“, коментира Суарес.

Той обаче призна, че до момента не е преговарял с шефовете на Реал (Мадрид).

“Реал Мадрид? Никой още не ми е изпращал оферта. Незнам кога и дали ще си тръгна. За сега нямам нов отбор. Клубът е наясно какво мисля и какво искам. Не знам какво ще стане, но имам договор. Ако остана, ще дам най-доброто от себе си. Но не мисля, че ще се стигне дотам. Не и след всички атаки срещу мен. Играчите на Ливърпул са напълно запознато с това, което се случва“, завърши Суарес.