Нигерия обърна носителя на трофея Камерун с 3:2 в драматичен осминафинал и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на африканските нации в Египет. Така „лъвовете“ бяха детронирани и няма да защитават трофея си отпреди две години, а „супер орлите“ очаква за следващ съперник ЮАР или домакина Египет.

Одион Игало (19) откри резултата за нигерийците, след като разстреля стража на “лъвовете“ от няколко метра. Отговорът на камерунците дойде в края на първата част. Левият бек Кристиян Басогог центрира успоредно на вратата на Даниел Акпея, а на задната греда нападателят Стефан Бахокен (41) бе на точното място и вкара за 1:1. Малко след това Камерун постигна пълен обрат. Бахокен успешно отклони топката за нахлуващия отдясно Клинтън Н‘Джи (44) и нападателят на Марсилия се справи направи резултат 1:2.

След почивката Нигерия отвърна на предизвикателството. Одион Игало (63) вкара втория си гол в мача след остро центриране на десния бек на “супер орлите“ Чидозие Авазием, а малко след това при груба грешка в изнасянето на топката Одион Игало успя да намери с чудесен пас нахлуващия от втора позиция Алекс Иуоби (66) и футболистът на Арсенал оформи крайното 3:2. До края на мача камерунците така и не успяха да стигнат ди изравнително попадение и напуснаха турнира още на осминафиналите.