Депортиво (Ла Коруня) изнесе истински урок по футбол на Реал Сосиедад, разгромявайки го с 5:1 в мач от 14-ия кръг на испанската Примера дивисион. Домакините решиха всичко още до почивката, когато вече водеха с 3:0. Сидни откри още в 13-ата минута, а преди да изтече и половин час защитникът на Реал Иниго Мартинес отклони топката в своята врата - автогол, а Супердепор имаше аванс от 2:0.
 
Флорин Андоне направи резултата класически секунди преди почивката - 3:0. Кратък подем в играта на баските им позволи да намалят резултата чрез Юри Берчиче (57). В 64-ата минута холандецът Райън Бабел се нагърби с изпълнението на дузпа за домакините. Бившият нападател на Ливърпул не успя да реализира с изстрела си от бялата точка, но при добавката не сгреши и направи 4:1. В 77-ата минута румънецът Андоне фиксира крайното 5:1. Треньорът на "чури урдин" Еузебио Сакристан не можеше да си намери място от яд след тежкото поражение.

Реал Сосиедад е шести във временното класиране с 23 точки. Депортиво е в долната половина на таблицата – 16-то място и 13 точки.
Супердепор нямаше победа над съперника в предишните 3 двубоя на собствен терен (0-2-1) и в 6 като цяло (0-1-5). Баските пък прекъснаха серия от 5 мача без загуба (4-1-0).

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН