Бившият испански национал Давид Вия обяви, че прекратява кариерата си в края на сезона на Джей Лига, където играе за Висел Кобе. 37-годишният нападател е обвързан с японския клуб до края на годината. Както вече стана ясно, Вия се сдоби със собствен отбор в САЩ, където ще пренасочи усилията си

Бившият футболист на Валенсия, Барселона и Атлетико (Мадрид) има изключително успешна кариера, през която спечели световната и европейската титли, Шампионската лига, Световното клубно първенство, по три пъти триумфира в първенството на Испания, Кралската купа и Суперкупата на стравата.

Кариерата на Вия започва като дете в родния му град Лангрео, а след това преминава през Спортинг (Хихон) и Сарагоса, за да се озове във Валенсия през 2005 г., където печели място в националния отбор на Испания. През 2010 г. преминава в Барселона, където постига най-значимите си успехи на клубно ниво. През 2013 г. следва трансфер в Атлетико (Мадрид), където също става шампион. След това напуска Европа. Играе за Мелбърн Сити и Ню Йорк Сити, а от началото на годината е в Япония.

С националния отбор на Испания Давид Вия е европейски шампион за 2008 г., световен шампион за 2010 г. Освен това е голмайстор №1 в историята на „червените фурии“, за които има 59 попадения.