Футболистът на Челси Рос Баркли е изправен пред проблеми с шофирането. Според  The ​​Sun английският футболист е наел шофьор, който да работи за него през следващите 12 месеца.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Работата е там, че през юли миналата година Баркли беше глобен за използване на телефона по време на шофиране, а тогава той се призна за виновен. 

Струва си да се отбележи, че в Англия има система от наказателни точки. Ако водачът получи 12 точки, тогава той временно се лишава от право да управлява МПС, а по-късно трябва да издържи изпит. 

През 2013 г., докато играеше за Евертън, Баркли беше глобен с £650 и получи шест наказателни точки за това, че се движи със скорост 50 мили в час на път със скорост 30 мили в час.

През 2019 г. Рос, заедно със съотборниците от Челси Антонио Рюдигер и Калъм Хъдсън-Одои, бяха хванати да карат с превишена скорост извън тренировъчната база на клуба. Те бяха глобени с по 700 британски паунда и получиха четири наказателни точки.

Така се стига до ситуацията, при която има голяма вероятност на Баркли да бъде отнет лиценза за шофиране в рамките на 12 месеца, затова той си е наел шофьор, за да не сгафи отново.