Три състезателки от националния отбор на Испания по футбол, който стана световен шампион тази година, потвърдиха пред съда, че е имало натиск върху съотборничката им Хени Ермосо в аферата с бившия президент на федерацията Луис Рубиалес, съобщи АФП.

Носителката на "Златната топка" от 2021 Алексия Путейас, Ирене Паредес и Миса Родригес бяха призовани като свидетелки по делото от съдията Франсиско де Хорхе. Те заявиха, че целувката на Рубиалес не е била съгласувана и, че бившият президент и обкръжението му са оказали силен натиск на Ермосо след инцидента.

Състезателките на Барселона Алексия Путейас и Ирене Паредес свидетелства чрез видеоконференция, докато вратарката на Реал Мадрид Миса Родригес се яви лично в съда в испанската столица.
Луис Руабилес, който подаде оставка на 10 септември, е обвиняем за "сексуална агресия", но и за натиск срещу Хени Ермосо и близките й.

Съдията Франсиско де Хорхе призова като обвиняеми още бившия селекционер на женския отбор Хорхе Вилда, меркетинг директора Рубен Ривера и директора на мъжкия отбор Алберт Луке. Те са призовани на 10 и 16 октомври.

На Луис Руабиалес е наложена забрана от съда да се приближава на по-малко от 200 метра от агресиранато от него Ермосо.