Бастиан Швайнщайгер е новият капита на германския национален отбор по футбол. 30-годишният халф на Байерн бе определен от селекционера Йоахим Льов за наследник на Филип Лам, оттеглил се от Бундестима след спечелването на световната титла в Бразилия това лято. Двамата продължават да са съотборници в Байерн.

Швайнщайгер, който има 108 мача за националния тим, лекува контузия в коляното и няма да изведе Германия с капитанската лента срещу Аржентина в повторение на финала от Мондиал 2014, в който Бундестимът спечели с 1:0 след продължения. Контролата между двата тима ще се играе утре вечер от 21:45 часа в Дюселдорф.

30-годишният полузащитник играе ключова роля в Бундестима повече от 10 години, след като дебютира за него заедно с Лукас Подолски на 6 юни 2004 година в контролата срещу Унгария, загубена тогава с 0:2 в Кайзерслаутерн.

В същото време Йоахим Льов обяви и новия си асистент. Това е 41-годишния Томас Шнайдер, който наследява Ханзи Флик, който става спортен директор на Германия футболен съюз (ГФС). Шнайдер бе освободен на 9 март тази година от треньорския пост в Щутгарт. Той започва треньорската си кариера в юношеската школа на швабите.