Футболистът Кристиан Ериксен постави света на тръни по време на Евро 2020, когато всички зрители станаха свидетели на неговата битка за живот. Както е известно, по време на мача между Дания и Финландия сърцето на датчанина спря, но животът му беше спасен благодарение на бързата намеса на лекарите, сред които и докторът на Лудогорец Валентин Великов.

След това Ериксен претърпя сърдечна операция и сега прави поредната стъпка към връщането си на терена. Според „Гадзета дело Спорт“ в момента датската футболна звезда е в Италия и се надява да започне тренировки с клубния си отбор Интер.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

На Ботуша обаче Кристиан Ериксен беше посрещнат от лекарите с новината, която се знаеше от лятото. Заради поставения пейсмейкър след случката на Евро 2020, 29-годишният халф няма право да играе футбол в страната.

Медиците са поставили датчанина пред жесток избор. Или да махне спасителния за живота му пейсмейкър, или да се откаже от намерението си да продължи да играе за Интер. В следващите дни Кристиан Ериксен ще премине сериозни медицински прегледи, които ще покажат дали здравословното му състояние позволява сърцето му да се справи без пейсмейкъра.

Новината за подставения избор отново предизвика вълна от съпричастност с датския национал.