„Фестхале“ е официално открита през 1909 г. като част от Франкфуртския панаир и в нея може да се съберат 15 000 човека. Залата е използвана за редица събития, включително спорни мероприятия и музикални концерти.

В нощта на 8 срещу 9 ноември 1938 г., по време на Ноемврийските погроми, хиляди граждани на Франкфурт от еврейски произход са преведени по улиците на града и затворени във „Фестхале“. Оттам са откарвани с влакове до нацистките концентрационни лагери.

По време на Втората световна война „Фестхале“ е използвана за склад на военни униформи. На 18 декември 1940 г. платовете се запалват и пожарът причинява различни поражения на залата. Не е ясно дали става дума за умишлен палеж. Сградата пострадва и при бомбардировките на съюзниците.

„Жребият е първата крачка за много отбори, стремящи се към класиране за финалната фаза на Евро 2024 в Германия. С нетърпение очакваме церемонията и пожелаваме на всички честна и интересна борба, за да определят най-добрия от най-добрите европейски отбори“, заяви директорът на шампионата Филип Лам.

Евро 2024 ще се проведе в периода 14 юни–14 юли 2024 г. в десет германски градове. Мачовете ще се играят в Берлин, Мюнхен, Дортмунд, Гелзенкирхен, Щутгарт, Хамбург, Дюселдорф, Кьолн, Франкфурт и Лайпциг.

Само преди дни УЕФА представи официалното лого на предстоящото европейско първенство. След това последваха и скандалите. Русия протестира, че полуостров Крим е включен в границите на Украйна. Косово пък изрази недоволството си, че липсва от картата на Европа и е включено като част от Сърбия.