Англия има нищожни шансове да получи домакинство на световното първенство през 2018 г. Това е съобщил за телевизия ESPN източник от Футболната асоциация.
 
“Според висшите кръгове на ФИФА Англия е изпуснала своя шанс. Кандидатурата на страната дори не се коментира. Сега борбата за домакинство на Мондиал 2018 ще се води между Русия и съвместната кандидатура на Испания и Португалия”, заявил човекът от английската футболна федерация, пожелал да остане анонимен.
 
Според източника на телевизионния канал причината за недоволството на ФИФА е твърде агресивния подход на британските журналисти. Конкретният повод е уличаването на двама членове на световната централа в опит за корупция. Те бяха хванати от журналисти на “Съндей Таймс”.
 
В същото време, в интервю за ВВС членът на изпълкома на ФИФА Дзюндзи Огура определи като сериозни шансовете на Англия за домакинство на световното първенство през 2018 г. Той признава, че скандалът с подкупите е нанесъл сериозен удар по репутацията на световната централа и на световните първенства по футбол. Изборът на страната домакин на Мондиал 2018 и на Мондиал 2022 ще бъде направен през декември./БЛИЦ