Манчестър Юнайтед допусна поражение с 0:1 от Розенборг в Трондхайм в приятелски мач. Норвежците доминираха в контролата и освен че отправиха 22 удара, уцелиха четири пъти гредите. Попадението пък падна в добавеното време, а негов автор стана Ноа Холм.

След края на проверката мениджърът на "червените дяволи" Ерик тен Хаг остана разочарован от слабата игра на футболистите си. 54-годишният нидерландец бе категоричен, че в момента неговият отбор не отговаря на стандартите на клуба.

“Резултатът не е без значение. Да, това е контрола, но Манчестър Юнайтед си има стандарти”, заяви Тен Хаг в интервю за клубната телевизия.

“Клубът задължава да се печелят мачове и трябва да се прави всичко възможно, за да не се губят. Ако не можеш да спечелиш, то поне не губи в последните секунди, както направихме. Играта също беше под стандартите за клуб като Манчестър Юнайтед”.

Впечатление в мача в Трондхайм направи 20-годишният вратар на "червените дяволи" Радек Витек, който направи шест спасявания. Запитан за неговото представяне, Тен Хаг каза: “Получи възможност да играе и направи няколко отлични изяви. Тези спасявания обаче бяха резултат от лошата ни игра”.

“Това не са стандартите във футбола на най-високо ниво. Те са далеч по-високи. Знам, че в момента няма как да сме във форма за мач, така че тези контроли са ни нужни. Нашият съперник е в разгара на местното първенство, но ние сме Манчестър Юнайтед и трябва да играем по-добре”, завърши мениджърът на "червените дяволи".