Манчестър Юнайтед ще постави 16 свои футболисти в трансферната листа на обща стойност от 208 милиона паунда, според „Transfermarkt“. Мениджърът на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг е решил да се направи основни промени в своята селекция преди началото на следващия сезон 2023/24, твърди „Daily Mail“.

Наетите Марсел Забитцер и Вут Вегхорст ще се завърнат съответно към Байерн и Бърнли. Отдадените под наем през настоящия сезон Дийн Хендерсън, Аксел Туанзебе, Ерик Баи и Алекс Телес ще бъдат продадени, щом се завърнат на "олд Трафорд".

Ерик тен Хаг няма да разчита Фил Джоунс, който ще напусне отбора като свободен агент през лятото, както и на младите Брандън Уилямс и Антони Еланга, като вторият може да бъде и преотстъпен под наем да се обиграва.

Предразположените към контузии Антони Марсиал и Дони ван де Беек също не влизат в сметките на нидерландския специалист, а халфовете Фред и Скот Мактоминей също най-вероятно ще напуснат.

Виктор Линдельоф, както и капитанът Хари Магуайър заедно с вратаря Давид де Хеа също остават извън сметките на Тен Хаг и ще им се търсят нови тимове при добри предложения.