Въпреки множеството спекулации и слухове Манчестър Сити не продаде и през този трансферен прозорец аржентинския нападател Карлос Тевес, който не е в добри взаимоотношения с мениджъра Роберто Манчин и имаше огромното желание да напусне клуба. В кратко интервю за немското списание “Кикер” аржентинецът говори за поредният театър с провалените преговори за преминаване в различни тимове, за своято реноме и за възможно преотстъпване под наем в някой клуб от Южна Америка.

- Сити ли попречи за осъществяването на трансфер?
- За мен цялата ситуация е много комична. Исках да напусна и получих предложения от други първенства, катао испанското или италианското. Но накрая все нещо не се получаваше, защото Сити не прие нито една от офертите. Те казаха, че съм им струвал доста пари и не искат да ме продадат евтино. Същевременно обаче не пожелаха да ме пуснат и под наем. Наистина нямам никаква идея какво ще се случи през следващите месеци. Изпратих писмо до клуба, в което обясних защо искам да си тръгна. В последните дни влязох в контакт и с ръководството на Висшата лига, за да обжалвам глобата, която ми бе наложена от Манчестър Сити. Чакам отговор.

- Интерес към теб имаше от доста популярни отбори.
- Имаше оферти от Милан, Интер и дори ПСЖ, но винаги нещо се случваше, за да се провалят нещата. Със сигурност има хора, които искат да ме видят да играя отново. Всеки трябва да прави това, което му върши работа. Барселона е фантастичен клуб, а Примера дивисион е страхотен шампионат. Но станалото - станало.

- Реномето ти може ли да е допринесло за провалите при преговорите?
- Това мога да го разбера. Но не мога да направя нищо по въпроса. Хората могат да си мислят, каквото си поискат. Исках да съм близо до моето семейство, до децата ми, които са в Аржентина. И тъй като не можех вече да играя в Сити, поех нещата в свои ръце.

- Трансфер в Южна Америка до края на април е в сферата на възможностите. Вяврваш ли, че може да се случи?
- Ако всички документи са редовни и клубовете успеят да се договорят, мога да си представя подобно нещо. Надявам се да играя някъде, дори и да е под формата на преотстъпване под наем.

- Смяташ ли, че Сити ще иска да те преотстъпи?
- След това, което се случи при преговорите с Милан или Интер например, въобще не съм сигурен, че Манчестър Сити има някакво желание да ме пусне да играя под наем някъде. Ситуацията е такава, че в момента мога да играя голф или да участвам в такъв вид мачове, в какъвто ще играя в събота - бенефисът на моя стар приятел Мартин Палермо.