Ал Хилал разби у дома Ал Насър с 3:0 в сблъсъка между двата най-силни отбора в Саудитска Арабия. Два гола на Александър Митрович и попадение на Сергей Милинкович-Савич донесоха убедителния успех на домакините, които вече имат аванс от 7 точки пред Кристиано Роналдо и компания на върха в класирането.

Мачът беше изпълнен със спорни съдийски отсъждания, а най-сериозните претенции на Ал Насър са за отменения гол на Роналдо при 0:1. Португалецът прати топката във вратата с воле, но страничният рефер вдигна флага за засада. Повторенията по никакъв начин не убедиха, че Роналдо е бил в нередовна позиция, а и телевизията, която излъчваше мача, веднага премахна стопкадъра, от който се виждаше, че бранител на Ал Хилал покрива португалеца.

В 64-ата минута Сергей Милинкович-Савич засече с глава центриране от десния фланг и даде преднина на Ал-Хилал. Малко след това дойде и спорно отмененият гол на Кристиано Роналдо.

В 85-ата минута от Ал Насър поискаха дузпа, след като вратарят на Ал-Хилал Ясин Буну повали Роналдо при единоборство във въздуха. Мароканският национал боксира топката и същесвременно прати на земята Кристиано, но реферът не посочи бялата точка. 

Интригата окончателно изчезна в 90-ата минута, когато Митрович вкара втори гол за Ал Хилал. Сръбският нападател се разписа с глава след центриране от корнер, но останаха съмнения, че изблъсква Кристиано Роналдо.

Отново Митрович оформи крайния резултат в добавеното време. Бившият стрелец на Фулъм вече има 13 гола попадения през сезона и е втори при голмайсторите след Роналдо, който има 15 точни изстрела.