Звездата на Барселона Тиери Анри не се притеснява да заяви, че никога не би достигнал нивото си без мениджъра на Арсенал Арсен Венгер. В интервю той разкрива как сънародникът му го е взел под крилото си и го е превърнал в един от най-успешните нападатели в историята на Висшата лига. 

”Най-важният ми трофей с Барселона е Шампионската лига, защото не бях печелил турнира преди това. Щастлив съм да призная, че най-важният човек в моята кариера е Арсен Венгер, на него дължа това, което съм сега”, сподели Анри.

Вчера Венгер празнува тринадесетгодишния си юбилей начело на лондонския тим. “Никога няма да забравя колко силно вярваше в способностите ми, как ме научи да си вярвам и да накарам семейството ми да се гордее с мен. Винаги ще съм му задължен за това, че ме научи как да бъда нападател и как да се уча от грешките си”, добавя играчът.

Той продължава да разказва за бившия си мениджър: “Само той знае колко време е отделил за мен и останалите момчета. Все още му звъня и винаги гледам мачовете на Арсенал. Не мога да си представя отбора без него. Бих се радвал да се върна някой ден”.

Тиери Анри игра осем години в Арсенал, има 254 мача и 174 гола. През 2007 година премина в Барселона./БЛИЦ