Старши треньорът на Милан Масимо Алегри се ползва с пълното доверие на тифозите на отбора. 4 кръга преди края на сезона в Серия "А" напрежението върху спеца е огромно. Само преди няколко седмици щефовете на клуба обявиха подкрепата си към младия наставник, но равенството с Наполи и загубата от Ювентус обърнаха нещата на 180 градуса. Стигна се дотам, че през седмицата Берлускони да загатне, че Алегри ще бъде освободен, ако не класира отбора в Топ 3.

Започнаха дори и спекулациите за нов предводител на "росонерите", като фаворитите са добре познати - Рууд Гулит, Марко ван Бастен, Били Костакурта и ...Кларънс Зеедорф.

Преди мача с Катания в неделя (4:2) тифозите от "Курва Суд" разпънаха транспарант с надпис: "Повече уважение към нашия мистър Алегри!", декларирайки подкрепата си към треньора. "В началото на сезона не смеехме дори да мечтаем за Топ 3, а до преди 2 седмици се целихме в Топ 2. Заслугата е изцяло на Алегри. Дължим възходът на него", коментира вратарят на тима Амелиа.

"Алегри свърши страхотна работа през последните месеци. Сега сме далеч по-спокойни и това си личи на терена. Той е страхотен треньор и доказа, че заслужава да продължи работата си тук", защити шефа си и халфът Рикардо Монтоливо.