УЕФА изплати 150 милиона евро на клубовете, които имат национали и те са участвали в квалификациите и на финалния турнир на Евро 2016 във Франция. Отбори от 54 страни и 100 първенства получават средства от Европейската футболна централа заради свои национали. Сред тях е и петодивизионният немски тим ФК Унтерфьоринг, който полуача 51 071 евро заради национала на Лихтенщайн Мартин Бюхел. 29-годишният футболист има 64 мача за националния тим на своята родина, а в квалификациите за Евро 2016 той игра срещу Австрия, Русия, Черна гора, Молдова и Швеция със суперзвездата Златан Ибрахимович. Лихтеншайн дори завърши предпоследен в тази група пред Молдова.

Друг тим от пета дивизия в Германия СФ Хаймщетен също като ФК Унтерфьоринг играе в Баварската лига и получава 20 428 евро от УЕФА заради друг национал на Лихтенщайн Сандро Волфингер, който има 13 мача за националния тим на родината си. Той обаче е играл по време на квалификациите и за друг аматьорски тим Волфратсхаузен.  

Най-голяма сума от УЕФА прибира италианският шампион Ювентус (3,48 милиона евро), следван от английските грандове Ливърпул (3,39 милиона евро), Тотнъм (3,07 милиона евро) и Манчестър Юнайтед (3 милиона евро). Топ 5 допълва германският първенец Байерн с 2,9 милиона евро. Баварците са единственият немски тим в топ 10.

На 60 клуба от Острова са изплатени 38,33 милиона евро, а още от сега е ясно че за Евро 2020 ще бъдат разпределени 200 милиона евро, които ще се изплатят на различни клубове с национали в редиците си.