Франция ще бъде съперник на Германия на финала на световното първенство по футбол за юноши до 17 години, което се провежда в Индонезия. "Петлите" се класираха за битката за трофея, след като успяха да осъществят обрат срещу Мали - 2:1.

На стадион "Манахан" в град Суракарта африканците взеха преднина в добавеното време на първата част. Муса Траоре центрира в наказателното поле на французите, а след неубедителната изява на стража Пол Арни топката стигна до Ибрахим Диара, който на празна врата oтбеляза за 1:0, като това бе и първият допуснат гол от французите от началото на първенството.

Десет минути след почивката Мали остана с човек по-малко след изгонването Сюлейман Саного, който след намесата на ВАР получи директен червен картон за много грубо влизане в краката на противник.

Кошмарът за "орлите" стана пълен, когато при последвалото центриране от свободния удар Иван Тити беше точен с глава за французите - 1:1.

В 69-ата минута "петлите" осъществиха пълен обрат чрез Исмаил Бунеб, който се разписа с технично изпълнение на пряк свободен удар - 2:1 за французите, които и преди няколко месеца се срещнаха с германците в спор за трофей. На финала на европейското първенство немците ликуваха след победа с дузпи. 

"Петлите" имат възможност да им отмъстят в събота (2 декември) и да грабнат световната титла. Финалът ще бъде от 13:50 часа българско време и ще се излъчва директно по БНТ 3.

За третото място ще спорят Мали и Аржентина - в петък.