Треньорът на Барселона Тито Виланова очаква спокойно дербито с Реал (Мадрид) утре вечер от 20:50 часа българско време на „Камп Ноу”. Мачът е от седмия кръг на испанската Примера дивисион, като преди него каталунците имат преднина от 8 точки пред „кралския клуб”.

„Утре ще се играе просто един футболен мач. Политическите теми се обсъждат другаде. Това е съперничество, но само спортно такова. Победата ни с 5:0 над Мадрид беше специален мач. Такова нещо обаче не се случва често. Ясно е, че не можеш само да побеждаваш. Сега сме на осем точки от Реал (Мадрид), а след мача ще е много добре да сме с 11 напред", сподели Виланова преди сблъсъка утре.

"Играли сме толкова пъти с Мадрид, знаем какво ще направят. Не мисля, че ще ни изненадат. В такъв мач няма фаворити. Футболистите решават всеки свой ход. Опитваме се да играем като миналия сезон. В последните мачове съперникът се затваря и е по-трудно да търсим пространства и затова играем по крилата. Искаме да изпробваме нови варианти, да се развиваме. Все по-трудно побеждаваме и затова са необходими нови опции в атака", допълни още наставникът на каталунците.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН