Голмайсторът на Чемпиъншип от сезон 2002/03 с екипа на Портсмут Светослав Тодоров беше удостоен с честта да играе в благотворителен мач в Шотландия. Тоди се завърна преди дни от Острова, където прекара почти две седмици. Бившият треньор на Добруджа придоби още опит в Шотландия, където посети доста тренировки и мачове. Пред БЛИЦ Тодоров разказа за преживяното, както и заяви, че в Дънди всички са очаровани от българския защитник Костадин Гаджалов.

"Участвах в благотворителен мач в Ливингстън. Събраните средства отиват за борбата с левкемията. Събитието беше организирано по повод кончината на едно младо момче - 15-годишният вратар Джак Труман, който почина от левкимия на 2 февруари. В Шотландия организират много подобни инициативи. Аз бях поканен от Марк Бърчил, който е треньор на Ливингстън. Близки сме, бяхме съотборници в Портсмут. На терена излязоха много бивши футболисти на Селтик и Рейнджърс - вратарят Нийл Александър - в момента играч на Хартс, а преди и на Рейнджърс и национал на Шотландия, Начо Ново, Марвин Андрюс, Франк Макавени и други", разказа Тоди пред БЛИЦ.

От билети и дарения по време на мача организаторите събрали 13 хиляди паунда. Парите отиват във фондация, която ще носи името на Джак Труман и ще бъдат добавени към предишните събрани средства за лечение на други млади хора в Шотландия.

Борбата на Труман с левкемията обедини много хора в родината му. Бяха организирани кампании и събития с цел да бъдат набрани средства. За съжаление, момчето не доживя да използва парите за лечение, но макар и след смъртта му благотворителната футболна среща, организирана на "Енерги Стейдиъм" в Ливингстън се състоя.

Светльо Тодоров гостува и на бившия си възпитаник в Добруджа - Костадин Гаджалов, който тази зима премина в редиците на елитния шотландски ФК Дънди. "Клубното ръководство и треньорският щаб начело с Пол Хартли са много доволни от нашето момче. Гаджалов бързо се наложи в отбора и се представя на висота до момента. Още няма загуба в първенството - 4 победи и 2 равенства. Единственото му поражение до момента е от Селтик за Купата на Шотландия. Дънди отпадна след 0:2. Дано е жив и здрав и да продължи със силните игри. Аз гледах няколко мача на Дънди, посещавах и тренировки. За дните прекарани в Шотландия, натрупах още доста познания, които надявам се ще ми бъдат от полза в бъдеще", разказа амбициозният треньор.