Бившият капитан на Арсенал Тони Адамс обяви, че мениджърът на „артилеристите“ Арсен Венгер е направил грешка, решавайки да остане за още две години начело на тима. Според него френският специалист е трябвало да напусне през май след победния финал за ФА Къп срещу Челси.

„Арсен трябваше да си тръгне през май. Вероятно ще кажете, че си е заслужил тези две години, но според мен трябваше да напуснел след финала срещу Челси. Мисля, че всичко ще завърши със сълзи“, заяви Адамс пред „Айлингтън Газет“.

Бившият английски национал, който игра 10 години под ръководството на Арсен Венгер, обяви, че французинът не го е научил на нищо като футболист.

„Той е фантастичен като психолог заради отношението му към играчите. Но дали ме научи на нещо? Не! Научи ли ме да играя в защита? Не! Също така не научи Найджъл Уинтърбърн, Лий Диксън, Стив Боулд и Дейвид Сиймън“, добави 50-годишният бивш бранител.

„Арсен обича да командва и затова няма да му хареса, ако кажа, че Арсенал получава лесни голове. Ще ми се да се позанимавам със защитниците, но той няма да се съгласи. Няма да иска да започна работа с отбора, тъй като той по същество не е треньор“, допълни Тони Адамс.

В събота Арсенал приема Борнемут на „Емирейтс“. Едно поражение ще означава, че „артилеристите“ са загубили три от първите си четири мача за сезона за първи път от 1982 година насам.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!