Тоттъм размаза Лестър с 6:1 като гост под проливния дъжд, изливащ се над „Кинг Пауър”. Отложената среща от 37-и кръг на Висшата лига се запомни и с впечатляващото постижение на головата машина на "шпорите" Хари Кейн. Английският национал наниза 4 гола срещу миналогодишния шампион.

Кореецът Хьон Мин Сон вкара другите два гола за безпощадните „шпори”.

Хари Кейн поведе еднолично в голмайсторската листа с 26 попадения,  той изпревари белгиеца Ромелу Лукаку (Евертън), който има 24.

Гостите откриха резултата в 25-ата минута, когато Алдервайрелд подаде на Сон, който асистира за тарана - 0:1.

11 минути по-късно "шпорите" покачиха. Деле Али копна елегантно над защитата и кореецът с воле заби топката в левия ъгъл на вратата за 0:2.

„Лисиците” намалиха в 59-ата минута, когато Варди бе изведен в положение на засада, но такава не бе вдигната, Лорис излезе далеч напред, но не се намери кой да изчисти и при продължението на атаката без вратар Бен Чилуел върна един гол за 1:2.

Скоро след това Алдервайрелд центрира в пеналта, Ванияма с глава и лек рикошет прати топката точно на главата на Кейн, който се разписа за 1:3. Каспер Шмайхел извади топката за четвърти път от мрежата си в 71-ата минута след гол на Сон.

Филип Лесняк записа първа асистенция в английския елит в 88-ата минута, когаго подаде на Кейн за изстрел през краката на Дани Симпсън в мрежата -1:5! Това беше четвърти хеттрик за английския нападател от началото на сезона. 

В добавеното време Хари поде атака от центъра, получи пас от Бен Дейвис и отново матира "лисиците" за крайното 1:6.

Тотнъм е втори в класирането с 83 точки, докато Лестър остава 11-и с 43. 

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА