Мениджърът на Тотнъм Андре Вияш-Боаш изрази своите съмнения, че тимът е готов да спечели Висшата лига. Наставникът на „Спърс” каза, че е доволен от играчите, които е довел, но уточни, че е твърде рано да счита новия си състав като истински претендент за титлата.

Лондончани подписаха със 7 играча за около 105 милиона паунда, но в същото време продадоха най-добрият играч във Висшата лига за изминалия сезон - Гарет Бейл на Реал Мадрид за рекордните 86 милиона паунда.

„Обстоятелствата са трудни. Инвестициите, които направихме, увеличават очакванията у хората, но това, което трябва да направим, е да създадем отбор, който се свързва заедно. Това изисква време и ние виждаме, че нашите съперници са една стъпка по-напред от нас, тъй като разполагат с играчи, които са били заедно много години. Това е предимството, което ние нямаме.”

„Мисля, че ние инвестирахме много в млади футболисти, които имат реален потенциал. Определено трябва да работим с тях, за да сме сигурни, че те израстват като световни звезди, каквито смятаме, че те могат да станат. Всички те имат големи амбиции да успеят и да печелят титли, какъвто е един от нашите критерии. Въпросът сега е да създадем отбор, който се свързва заедно и да приемем отговорността за спечелване на тези титли. Това е, което искаме сега, и да се надяваме, че ще получим добър отзвук”, заяви Вияш-Боаш.