Тотнъм изкопчи 3-те точки при гостуването си на Уотфорд с минимална победа 1:0, която дойде в дълбоко в добавеното време на мача от 21-ия кръг на Висшата лига. Давинсон Санчес се разписа. След този успех "шпорите" заемат петото място с 33 точки, а Уотфорд е на 17-ото с 13.

В 19-ата минута дойде и първата опасна атака по посока една от двете врати. Хари Кейн отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но вратарят се справи. Последваха опасни атаки завършили с удари на Регилон и Кейн, но гол така и не падаше.

Уотфорд на свой ред напомни за себе си в 54-ата минута, когато Джошуа Кинг пробва да матира Лорис, но той направи отлично спасяване. Сон създаде сериозни неприятности пред вратата на съперника в 73-ата минута, но Бахман реагира отлично.

В последните минути на двубоя фен на трибуните трябваше да получи лекарска помощ от медицинските лица на стадиона, а това забави края на двубоя.

В добавените 8 минути продължение Сон намери отлично Санчес, който матира вратаря на домакините, донасяйки трите точки в актива на Тотнъм.