Конгоанският национал Ломана Луа Луа е пред завръщане във Висшата лига на Англия. Според информация на “Сън” 26-годишният нападател може да премине в Тотнъм още следващата седмица като свободен агент. Луа Луа бил готов да скъса договора си с катарския клуб Ал-Араби, от който прибира седмично по 60 000 паунда. Ако това стане, африканецът ще има възможност веднага да подпише с "шпорите".

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап, който навремето привлече Ломана Луа Луа в Потсмут, планира да обещае 40 000 паунда седмична заплата на бившия си възпитаник, чиято кариера забуксува, откакто конгоанецът напусна Портсмут, за да облече екипа на гръцкия Олимпиакос през 2007 година.
Спърс имат нужда от привличането на нов нападател заради Роман Павлюченко, който иска да си тръгне от "Уайт Харт Лейн".

"Сън" пише, че феновете на „Уайт Харт Лейн" едва ли ще останат очаровани от факта, че Реднап се кани да предложи договор за 2,5 години и на стойност 5 млн. паунда на нападател, който е вкарал едва седем гола в последните 30 месеца. Луа Луа игра за Колчестър и Нюкасъл преди Хари да го вземе под крилото си в Портсмут през 2004 година./БЛИЦ