Ивелин Попов е на сериозен кръстопът. Да остане в Спартак (Москва), с който ще участва директно в групите на Шампионската лига. Или да приеме последната оферта на турския Трабзонспор.

Според изданията в южната ни съседка президентът на клуба Мухарем Уста, който през януари ходи лично до Москва да преговаря за трансфер на Попето, но до сделка не се стигна, ще извади последни козове от ръкава си.

Той е готов да плати исканите 4 млн. евро трансферна сума, но е подготвил лични условия, на които българинът трудно може да откаже. Босът на черноморския отбор е готов да му даде 1.3 млн. евро на ръка при подписването на договора и да му гарантира годишна заплата от 2 млн. евро при срок на договора от три години. В тези суми дори не влизат евентуалните бонуси за добро представяне!

Според изданието "Гюне Бакъш", Уста иска по този начин да убеди Попов да си тръгне от Москва и да не играе в Шампионската лига и въобще в евротурнирите. Трабзонспор няма да играе в Европа в следващия сезон, но въпреки това финансовото положение на клуба е блестящо.