Бившият президент на Реал (Мадрид) Лоренсо Санс е починал тази вечер на 76-годишна възраст, след като беше заразен с коронавирус и хоспитализиран на 17 март. В последните часове състоянието му се е влошило, но въпреки усилията на лекарите, е издъхнал.

По-рано днес синът му Дуран, призна, че състоянието на баща му е тежко и почти няма шансове той да се пребори с коварното заболяване. Ден след постъпването си в болницата Санс е получил бъбречна недостатъчност. Освен това той имал и хипертония, което допълнително усложнило положението му.

Близo 25 000 e брoят нa зaрaзeнитe oт кoрoнaвируc в Иcпaния. Брoят нa пoчинaлитe нaрacнa дo 1326 души.

Санс беше начело на Реал (Мадрид) между 1995 и 2000 г. По време на неговото управление "кралете" триумфираха на два пъти в Шампионската лига, след като не бяха стъпвали на европейския връх 32 години. През 1998 г. Реал победи на финала Ювентус, а две години по-късно надигра Валенсия.

Лоренсо Санс е и бивш собственик на Малага.

В края на 2018 година той и зет му - друга легенда на Реал (Мадрид) Мичел Салгадо, бяха специални гости на кмета на Симитли Апостол Апостолов и сина му Стефан Апостолов, който е настоящ международен рефер и депутат. Вип персоните от Испания бяха отседнали в Банско.

Легендарният президент на Реал Санс разкри в сензационно интервю пред БЛИЦ пращал ли е оферта за Стоичков! Отговорът е суперизненадващ...

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!