Халфът на Реал Сосиедад Микел Мерино вероятно ще премине в Арсенал, след като настоящият му клубен треньор го изгони публично. Наставникът Иманол Алгуасил каза на пресконференция в петък, че Мерино заслужава няколко думи под формата на сбогом.

"Благодарих му за всичко, което даде на този отбор и на клуба", коментира Алгуасил.

28-годишният атакуващ полузащитник помогна на Испания да спечели Европейското първенство това лято. Голът му в края на продълженията осигури драматичната победа с 2:1 срещу домакина Германия на четвъртфиналите.

Мерино беше ключов футболист за Реал Сосиедад, след като се присъедини към баския клуб през 2018 година от английския Нюкасъл. Той помогна на баските да спечелят купата на страната през 2020 година и да достигнат до осминафиналите в Шампионската лига през миналия сезон.

Английските и испанските медии го свързват с преминаване в Арсенал. Мениджърът на лондночани Микел Артета имаше кратък престой в Сосиедад и е роден в Сан Себастиан.

Артета отказа да коментира евентуалното привличане на испанския национал, когато беше попитан за играча по време на пресконференция в петък.

Микел Мерино може да добави дълбочина към опциите в халфовата линия за Арсенал във вероятната битка за титлата във Висшата английска лига с шампиона Манчестър Сити.