Един от помощник треньорите в Лестър Майк Стоуъл обяви, че контузията на българския защитник Александър Тунчев, с която той се бори повече от година и половина, може да остане хронична. Според Стоуъл бранителят може да има проблеми с травмата до края на кариерата си.

Точно преди седмица Тунчев игра цял мач за резервите на Лестър при успех над Шефийлд Юнайтед с 3:1. Българинът не бе играл пълни 90 минути в последниоте 18 месеца.

“Тунчев се нуждае да играе пълни 90 минути. Той все още изпитва болки и може да стане така, както беше в случая с Пол Макграт в Астън Вила и той да тренира само 2 или 3 пъти седмично, след което да играе в събота”, сподели Стоуъл.

“Той все още е малко тромав на терена. Тунч е такъв човек, какъвто би искал да имаш в състава си и ако той може да си върне темпото отново, ще бъде прекрасна придобивка за състава ни”, допълни още един от асистентите на шведа Свен Горан Ериксон в Лестър, който е на девето място във временното класиране на Чемпиъншип с актив от 59 точки. /БЛИЦ